Joseph Klibansky art project

BlowUP media en kunstenaar Joseph Klibansky exposeren kunstwerk van 700 m² op gebouw “Gershwin Brothers” aan Zuidas. Reclame op gebouw heeft de montage hiervan uitgevoerd.

Vanaf vandaag bedekt een reusachtig kunstwerk van 700 m², ontworpen door de hedendaagse kunstenaar Joseph Klibansky (32), het gebouw in aanbouw “Gershwin Brothers” aan de Amsterdamse Zuidas, het exclusieve woon en werk district met internationale allure dat volop in ontwikkeling is. Het kunstwerk is gedrukt op ECHO, een 100% recyclebare Giant Poster die tijdens deze bouwfase ten minste zes weken een betere uitstraling zal geven.

Het kunstwerk “Big Bang” toont de enorme kop van een gorilla met een goudkleurige feestmuts en -toeter. Joseph Klibansky onderzoekt in zijn kunst de relatie tussen een voorwerp en zijn essentie, tussen wat we zien en wat een afbeelding wil zeggen. In zijn werken brengt hij graag tot uitdrukking hoe utopie en dystopie in een en dezelfde afbeelding naast elkaar kunnen bestaan. Klibansky zegt over de samenwerking met blowUP media: “Dit uitzonderlijke project geeft mij de kans om mijn kunst op een nieuwe en spannende manier te tonen. Een canvas van dit formaat is een indrukwekkend platform. Wat ik goed vind, is dat kunst op deze manier uit de besloten omgeving van het museum wordt gehaald en aan de mensen op straat wordt getoond.”

Het kunstproject, waarvan blowUP media de initiator is, wordt volledig ondersteund door de stad Amsterdam. “Er gebeurt momenteel veel op de Zuidas, want veel bedrijven investeren in dit gebied. We zijn erg ingenomen met het feit dat deze investeringen de groei aanjagen. Tegelijkertijd gaat groei ook gepaard met structurele veranderingen en grotere bouwprojecten die van invloed zijn op het stadslandschap en bijgevolg op de mensen die in dit gebied wonen en werken. Ik denk dat dit tijdelijke en reusachtige kunstwerk van Joseph Klibansky wezenlijk bijdraagt aan de kwaliteit van de openbare ruimte van de Zuidas in deze tijden van verandering”, aldus Ton Schaap, Lead Designer Zuidas van de stad Amsterdam.

Ernst Vos, CCO van blowUP media, voegt toe: “We zijn erg trots dat we een platform kunnen bieden voor zo’n geweldig project. Wij houden ons dagelijks bezig met het tonen van krachtige beelden aan het grote publiek. Kunst naar de straat brengen en teruggeven aan de mensen, is een zaak die ons na aan het hart ligt.”